Vormingsavond Adoptie, twee werelden, één familie
15 september 2022
van 20u tot 22u30

OC De Buiting

Tessenderlosesteenweg 18

3583 Beringen

€ 8 per persoon

info@vagadoptie.be

Over de activiteit

Tara Mergeay belicht de diverse facetten van adoptie en deelt ervaringen, inzichten, tips en tricks omtrent adoptie met jong en oud tijdens een Vlaamse minitournee. Met haar lezing ‘Adoptie: twee werelden, één familie’ hoopt ze een groter publiek te informeren over de complexiteit van binnen- en buitenlandse adoptie. Een warme voorstelling voor iedereen die zich wil verdiepen in de thematiek. Toegankelijk en treffend!

Geadopteerden, adoptieouders, kandidaat-adoptieouders, … Het is duidelijk dat adoptie niet vanuit één bril bekeken kan worden. Toch is dat vandaag nog vaak het geval. Met een kleine tournee langs scholen, buurtwerkingen, parochiecentra, cultuurhuizen en theaterzalen wil adoptiecoach Tara het verschil maken. Ook VAG laat Tara graag in drie provincies aan het woord!

Tara verbaast met eigen ervaringen, informeert met onweerlegbare feiten en inspireert met warme verhalen. Haar doel? Adoptie bevattelijk en bespreekbaar maken voor een zo groot mogelijk publiek.

“Ik geloof dat adoptie geen eenzijdig, maar wel een verhaal met talrijke perspectieven is. Sta je ervoor open om adoptie vanuit verschillende standpunten te benaderen? Dan word je rijker in inzichten en die helpen om een eigen adoptie te verwerken. Verwerking is trouwens geen wedstrijd, ieders tempo is uniek. Adoptie is immers voor het leven …” – Tara Mergeay

Hoe er vandaag gekeken wordt naar adoptie, heeft veel te maken met hoe adoptie de voorbije jaren in beeld gebracht werd. Rooskleurig of bitterzwart, met weinig ruimte voor nuance. Tara neemt het podium om een realistisch beeld van adoptie te schetsen. Ze heeft aandacht voor de verschillende spelers in het adoptieverhaal en legt in deze lezing de spotlights op het thema “zoektocht & rootstocht”. Vragen als waarom zoeken geadopteerde, naar wat of wie zoeken ze? Hoe start je zo’n tocht? Wat zijn de do’s & do not’s, praktisch en emotioneel. Wat na de zoektocht? Ik heb (niet) gevonden! Hoe kunnen wij als niet-geadopteerde helpen en ondersteunen? Kunnen we als adoptieouders de zoektocht al starten? … Al deze vragen en nog veel meer worden belicht in deze lezing zodat je naar huis gaat met warme en begripvolle handvaten.

Spreker

Tara Mergeay, buitenlands geadopteerde, sociaal assistent én adoptiecoach. Sinds 2018 helpt en gidst Tara kandidaat-adoptieouders, adoptieouders en geadopteerden als gepassioneerd adoptiecoach www.adoptiecoach.be

Voor wie?

Voor (kandidaat)adoptieouders, geadopteerden en geïnteresseerden

Schrijf me in

Wil je lid worden?

Als VAG-lid ondersteun je de doelstellingen van VAG en ontvang je :