Vormingsavond De makers van 'Waar is Mark' en We are family' aan het woord [GEANNULEERD]]
13 mei 2022
om 20u

De Geesten, zaal ’t Klaske

Waterstraat 12

2180 Ekeren

€ 8 per persoon

info@vagadoptie.be

Inhoud van de vorming

Tijdens deze avond laten we Lidewij Nuitten, bekend als reporter van iedereen beroemd met o.a. de rubriek ‘Mijn straat’ en Leentje Lybaert, regisseur en eindredacteur, aan het woord over hun succesvolle documentaire reeks ‘Waar is Mark?’. Dit is een human interest programma waarin reporter Lidewij Nuitten op zoek gaat naar haar eerste jeugdliefde. Mark blijkt uiteindelijk niet Mark te heten en blijkt geadopteerd te zijn. Zo komen zij tijdens hun zoektocht in contact met verschillende geadopteerden en organisaties die nauw verbonden zijn met adoptie. “Waar is Mark?” zit boordevol oprechte, ontwapenende, respectvolle, emotionele,… gesprekjes en ontmoetingen. Momenteel zijn zij volop bezig met een nieuwe documentaire die in het voorjaar van 2022 op Eén te zien zal zijn. Ook dit nieuw project gaat over adoptie, zoektochten en roots.

Lidewij en Leentje vertellen ons meer over de zoektocht naar Mark en over hun nieuw programma. Welke obstakels hebben zij ervaren, wie en wat heeft hen goed vooruit geholpen bij deze zoektochten,… en vooral vertellen ze over de vele gesprekken die zij voerden met geadopteerden. Bij deze ontmoetingen kwamen telkens dezelfde thema’s naar voren: roots, identiteit, (h)erkenning, familie,… en zoeken naar jezelf. 

Aan de hand van fragmenten uit hun documentaires en hun eigen ervaringen die zij opdeden tijdens deze producties, gaan Lidewij en Leentje graag in dialoog en gesprek met de aanwezigen. Ook twee geadopteerden die meewerkten aan deze VRT-producties nemen deel aan deze avond. Welkom op deze boeiende en interactieve avond! 

Achteraf is er nog de mogelijkheid om gezellig na te praten bij een drankje.

Sprekers

Leentje Lybaert (50 jaar) werkt al 25 jaar voor televisie en leerde 11 jaar geleden Lidewij Nuitten (30 jaar) kennen die toen nog laatstejaarsstudent journalistiek was. Ze werkten samen aan een jongerenproject voor VRT. Het klikte meteen en ze hadden het plan om samen een tv-programma te maken. Maar Lidewij kon na haar studies bij Iedereen Beroemd beginnen en Leentje maakte documentaires voor Eén en Canvas. Relevante en integere televisie maken was iets dat ze gemeen hadden. Ze bleven elkaar volgen en werden vrienden. Vorig jaar kwam dan eindelijk de kans om samen de documentairereeks ‘Waar is Mark?’ te maken. Nu werken ze volop aan een spin-off van die reeks ‘We are family’ en hebben al plannen voor de toekomst.

Voor wie?

Voor (kandidaat)adoptieouders, geadopteerden en geïnteresseerden

Schrijf me in

Wil je lid worden?

Als VAG-lid ondersteun je de doelstellingen van VAG en ontvang je :