Speeddating binnen de adoptiedriehoek i.s.m. Adoptiecoach Tara
12 maart 2022
van 14u tot 17u

Zaal boven restaurant Vers Namur

Naamsesteenweg 64

3052 Blanden (Leuven)

€ 10 per persoon. 

Inschrijvingen  vóór 10 maart!

info@vagadoptie.be

Beschrijving van de activiteit

Een klankbord. Een steunende schouder. Een luisterend oor. Een netwerk.

Geadopteerden hebben nood aan erkenning én herkenning van hun gevoelens, gedachten,… Het gevoel van ‘ik sta er alleen voor’ kan soms overheersend worden en de nood om lotgenoten te ontmoeten wordt intenser.

Kandidaat-adoptieouders en adoptieouders horen heel vaak de tip: “breid je netwerk uit met andere families die ook geadopteerd hebben. Zij kunnen je helpen met praktische tips en begrijpen je situatie sneller, want adoptieouderschap is niet hetzelfde als biologisch ouderschap.”

En hulpverleners en professionals uit de adoptiesector kunnen ook leren uit persoonlijke contacten met ervaringsdeskundigen. Win-win voor iedereen.

Maar hoe vind je dan die lotgenoten of gelijkgestemden? Zoek niet verder! Adoptiecoach Tara organiseert in samenwerking met VAG vzw ‘speeddating binnen de adoptiedriehoek.’ Dit interactieve informele event is een must als je eigen veerkracht wilt versterken en netwerk uitbreiden naar een hoger niveau voor jezelf en je familie! 

Een adoptieproces is intens én voor het leven. Daarom heb je soms iemand nodig die dit begrijpt. Iemand die weet hoe dit is en voelt. Uit onderzoek blijkt dat communicatie onder lotgenoten een veel grotere kans creëert om een situatie beter te plaatsen of te verwerken. Schrijf je daarom in voor dit speeddating event en leer op korte tijd veel mensen kennen! Bij ‘Speeddating binnen de adoptiedriehoek’ ben je zeker van een gezellige bijeenkomst. Wij zorgen voor een sfeervol kader en jij bent vooral jezelf. Meer is er niet nodig! Klaar voor een unieke ervaring?

Het concept?

Alle partijen van de adoptiedriehoek op één plek waarbij ook de professionals uit de adoptiesector welkom zijn! Het concept is exact hetzelfde als wanneer je op zoek gaat naar ‘de ware liefde’. Alleen leggen we de nadruk niet op ‘romantiek’ maar op ‘adoptie & familie.’

Na een verwelkoming en toelichting over het verloop van deze namiddag, volgen er circa 5 rondes van 20 minuten “speeddating.” Elke deelnemer krijgt ook pen en papier zodat ‘dé match’ zeker genoteerd kan worden. Achteraf zijn langere gesprekken mogelijk voor wie nog wil blijven aan de bar of in het restaurant. 

Begeleider

Tara Mergeay, adoptiecoach en buitenlands geadopteerde, www.adoptiecoach.be

Voor wie?

Voor geadopteerden, kandidaat-adoptieouders, adoptieouders, biologische ouders, professionals uit de adoptiesector,…

Ben je alleen of kom je met partner of familie? Iedereen is welkom! De focus ligt op het uitbreiden van je netwerk en je veerkracht versterken. Je hebt alvast twee belangrijke aspecten in je leven gemeen met alle anderen: adoptie en familie.

Schrijf me in

Wil je lid worden?

Als VAG-lid ondersteun je de doelstellingen van VAG en ontvang je :