Theatervoorstelling "Vaderland" Rob Marrevee en zonen + adoptiecafé
18 maart 2023
vanaf 19u

Elcks Thuys, 2180 Ekeren

Bereikbaar met de wagen via E19, afrit Brasschaat. Of via Ring Antwerpen, afrit Ekeren.

Op wandelafstand van Station Ekeren-Mariaburg.

Er is voldoende parkeergelegenheid nabij de kerk of in de aangrenzende straten.

Consumpties in het adoptiecafé zijn zelf te betalen.  

15 € per persoon. Gelieve vooraf te betalen via overschrijving naar VAG-rekeningnummer BE65 4700 3383 1196 met vermelding Rob Marrevee. Je inschrijving is definitief na betaling.

Rob Marrevee en zijn twee zonen brengen een theatervoorstelling van zijn boek “Vaderland”. Zij brengen hun verhaal over adoptie. Zij tonen de andere zijde van het adoptiesprookje. Het is een aangrijpend en tragikomisch relaas over goede intenties en teleurstellingen. Over liefde, vertrouwen, trots, onmacht en schuldgevoel. Vooraf en achteraf welkom voor een babbel in het adoptiecafé.

Informatie

Over “Vaderland”

Rob en zijn vrouw adopteerden twintig jaar geleden twee broertjes van vier en één uit Ethiopië. Dat het zwaar zou worden wisten ze. Dat de afstand onoverbrugbaar zou blijken niet. Het verlies van de oorspronkelijke ouders en cultuur heeft diepgaande, levenslange consequenties voor de twee broers. Vaderland is het verhaal van Rob Marrevee, een zelfbewuste adoptievader. Hij schreef het boek om de achterkant van het mooie verhaal van zijn twee opgroeiende en ontwortelde Ethiopische zoons te laten zien. Het is een aangrijpend en tragikomisch relaas over goede bedoelingen en teleurstellingen. Over liefde, vertrouwen, trots, onmacht en schuldgevoel.

Rob: ‘Als ik had geweten wat het voor impact de adoptie op de jongens zou hebben, had ik het niet gedaan. Al is dat soms lastig uit te leggen. Ook aan mezelf. Ik ben namelijk heel blij met ze en in Ethiopië hadden ze weinig kans. Mijn zoon is teruggegaan naar Afrika om te zeggen dat hij het moeilijk heeft. Daar snappen ze daar niets van. Ze willen wel graag, de jongens, maar de realiteit is dat het niet lukt. Dat zit in hun lijf.’

“Had me maar daar gelaten! Liever daar dan geadopteerd.”

De voorstelling laat je niet alleen de intensiteit van adoptie voelen, het nodigt ook ouders, familie én professionals die met (adoptie)kinderen werken, uit om nog beter naar ze te kijken, eerlijk te luisteren en verbinding te maken.

 

Over Rob Marrevee

Rob Marrevee is adoptievader. Hij is systemisch coach voor ambitieuze mannen in leiderschap en ondernemerschap. Hij maakt en geeft theatervoorstellingen over adoptie, waarin dit boek een grote rol speelt. Met persoonlijke verhalen en anekdotes weet hij het publiek aan zich te binden en ze de werkelijkheid te laten voelen.

 

Afsluitend debat

Na de voorstelling is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan Rob en zijn zonen. Je kan ook het boek “Vaderland” aankopen.

 

Adoptiecafé

Vooraf en achteraf ben je welkom in de gezellige “Bar Mariette” voor een babbel en een drankje. De deuren openen vanaf 19u. Om stipt 20u start de theatervoorstelling. Na de voorstelling kan je nog napraten in het adoptiecafé. Om 23u45 sluiten we af.

 

Voor wie?

Geadopteerden, adoptieouders, kandidaat-adoptanten, familie, sympathisanten, professionals en hulpverleners, … zijn welkom!

Schrijf me in

Wil je lid worden?

Als VAG-lid ondersteun je de doelstellingen van VAG en ontvang je :