VAG Vlaams-Brabant Bezoek aan Volkssterrenwacht Mira
27 april 2024
13u45

Abdijstraat 22 te 1850 Grimbergen

€ 5 pp

Beschrijving van de activiteit

Wist je dat Mira de oudste volkssterrenwacht van België is. Ze is opgericht in 1967 door de Norbertijn Godfried Pieraerts. Volkssterrenwacht Mira is in de loop der jaren uitgegroeid tot een echte aantrekkingspool voor iedereen die interesse heeft in wat er zich in het heelal afspeelt. Ben jij ook geboeid door deze fascinerende wereld? Een enthousiaste gids zal je doorheen de sterrenwacht leiden. Samen ontdekken we de uitgebreide tentoonstellings- en experimenteerruimte, multimediazalen en het uitgebreide astronomische instrumentarium met vaste telescoopkoepels, een vast opgestelde zonnetelescoop alsook het weerstation. Bij helder weer ligt de nadruk op het gebruik van de telescopen:  overdag kan je kijken naar zonnevlekken, zonnevlammen en het zonnespectrum. Ook als de weergoden niet meewerken zijn er drie verdiepingen vol experimenten, maquettes en multimedia, alsook de instrumenten van het weerstation. 

Prijs: € 5 per persoon

Locatie: Abdijstraat 22 te 1850 Grimbergen

Datum en tijdstip: zaterdag 27 april 2024 om 13u45 aan de ingang van Mira. De rondleiding duurt ongeveer 2 uur. Daarna is er de mogelijkheid om samen van een drankje te genieten. 1 drankje wordt aangeboden door VAG Vlaams-Brabant, overige consumpties ter plaatse te betalen.

Inschrijven: vóór 15/04/2024 via mail naar vagvlaams-brabant@outlook.be met vermelding van aantal personen (aantal volwassenen en aantal kinderen – vermeld ook de leeftijd van de kinderen). Vervolgens ontvang je van ons een mailtje met een uitnodiging tot betaling. Contact bij problemen: 0496 87 80 92.

Schrijf me in

Wil je lid worden?

Als VAG-lid ondersteun je de doelstellingen van VAG en ontvang je :