Vormingsavond: Schaduwverdriet
23 november 2021
van 20u tot 22u30

Sint Jozefzaal Merelbeke
Oude Gaversesteenweg 24
9820 Merelbeke

€ 8 per persoon

info@vagadoptie.be

Inhoud van de vorming

Schaduwverdriet is een vaak onbekende en vergeten vorm van verlies of verdriet. Zo is ongewenste kinderloosheid en daaraan gekoppeld het verlies van een toekomstbeeld een vorm van verdriet dat voor (kandidaat)adoptieouders herkenbaar kan zijn en dat zij als rugzak met zich meedragen, veelal onzichtbaar.

VAG laat graag Sofie Van Den Broeck aan het woord. Sofie is adoptiemoeder en ging in 2019 haar stoutste droom achterna, namelijk een boek schrijven. Een boek over schaduwverdriet. Een verhaal over 10 jaar kinderwens met vallen en opstaan, getekend door zwart verdriet en gekleurd door grote liefde, hoop en geluk. Met haar boek wil zij het taboe rond schaduwverdriet doorbreken. Een taboe rond kinderwens, biologische kinderloosheid, fertiliteitstrajecten en het litteken dat dit nalaat. Sofie vertelt openhartig over de persoonlijke en intense weg die zij heeft afgelegd. Over rauw verdriet, over hoop en machteloosheid, over loslaten en zoeken naar de zon achter de regenboog. Een verhaal van open wonde naar litteken.

Schaduwverdriet is mogelijks herkenbaar voor veel (kandidaat)adoptieouders, maar het kan ook voor de omgeving en voor geadopteerden verhelderend en verreikend zijn om een kijkje te nemen in de beleving van een adoptiemoeder. Wij heten jullie allen van harte welkom op deze boeiende avond om te luisteren naar fragmenten uit het boek en om een ervaringsdeskundige te horen vertellen over haar kinderwens en het mama mogen zijn van adoptiekinderen. Uiteraard wordt er tijd gemaakt om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Tijdens deze vormingsavond kan je het boek “Later wil ik mama worden – Wanneer verlangen naar een kind een litteken wordt” aankopen én laten signeren.

Spreker
Sofie Van Den Broeck, auteur van “Later wil ik mama worden – Wanneer verlangen naar een kind een litteken wordt”, is adoptiemoeder van twee Ethiopische parels én plusmama. Zij pent regelmatig haar eerlijke belevingen neer op haar blogspot Simpelwegsofie.blogspot.com. Het is een blog over het leven zoals het is. Over haar gezin, over liefde en groot geluk maar ook over balanceren, loslaten, adoptie en schaduwverdriet.

Voor wie?
Voor (kandidaat)adoptieouders, geadopteerden en geïnteresseerden

 

Schrijf me in

Wil je lid worden?

Als VAG-lid ondersteun je de doelstellingen van VAG en ontvang je :

  • het driemaandelijks VAG-magazine
  • een persoonlijke uitnodiging voor vormingsavonden, activiteiten en evenementen georganiseerd door VAG
  • korting op de door VAG verkochte boeken
  • een digitale nieuwsbrief