Workshop Talenten voor ouders en kids [UITGESTELD]
1 oktober 2022
van 9u30 tot 12u30

Natuurpunt Bezoekerscentrum Groene Vallei

 Lelieboomgaardenstraat 60

3071 Erps-Kwerps

€ 8 per volwassene en € 5 per kind

Inschrijven voor 24/9/22 via info@vagadoptie.be

Inhoud van de vorming

Het mooiste wat je kind kan worden? Zichzelf!
Wat je aandacht geeft, groeit!

Elke ouder ziet zijn of haar kind graag gelukkig. Voor je geadopteerd kind is identiteit en het antwoord op de vraag ‘wie ben ik?’ vaak een puzzel waar stukjes in ontbreken. Een positief zelfbeeld, zelfvertrouwen, veerkracht, waardering en groeikracht zijn van essentieel belang om zich goed te voelen. Geadopteerde kinderen moeten vaak opboksen tegen vooroordelen. En dat tikkeltje anders zijn en dat rugzakje komen daar dan nog eens bij.

In onze prestatiemaatschappij herleiden we vaak wie we zijn, tot wat we kunnen en kennen. En ook kinderen ervaren dit. Daar bovenop is ons onderwijssysteem vaak vooral bezig met te kijken naar wat er mist. De gebreken komen op de voorgrond.

Maar wat als we dat omdraaien? En starten met wat je kind reeds bezit aan kunnen? Dat erkennen? En herkennen? Niet alleen jijzelf als ouder, maar ook je kind die het zelf mag ervaren? En kan ontdekken dat de talenten die het heeft mogelijks totaal verschillen van de jouwe? Dat dat oké is. Dan zien we potentieel en mogelijkheid tot groei. Die rijkdom van het ikje van je kind met al haar of zijn talenten krijgt dan de aandacht die het verdient. Het brengt zelfkennis en werkt verbindend. Je kind zal makkelijker bij zichzelf komen en blijven. Steviger komen te staan. Gelukkiger zijn. Wat allemaal zo welkom is voor de uitdagingen van het leven goed aan te gaan.

Spreker en begeleiding

Anusja Croonen, geadopteerd uit India, communicatie- en HR-expert in talent acquisition & management, fotografe, gastdocent en schrijfster.

Met haar hart voor kinderen gaat ze graag met jou en je kind(eren) op ontdekking in hoe de talenten te kunnen lezen en (h)erkennen.

Voor wie?

Voor adoptieouders met kids, kandidaat-adoptieouders, geadopteerden en geïnteresseerden

Zowel volwassenen als hun kinderen zijn welkom. Volwassenen kunnen zich ook zonder kinderen inschrijven!

We gaan met klein én groot aan de slag. De kinderen kunnen op deze mooie, groene locatie na hun workshop onder begeleiding op ontdekking in de natuur terwijl de volwassenen verder met Anusja op ontdekking gaan.

Schrijf me in

Wil je lid worden?

Als VAG-lid ondersteun je de doelstellingen van VAG en ontvang je :