Hulpverlening

Steunpunt Adoptie

Voor professionele hulpverlening verwijzen we je graag door naar www.steunpuntadoptie.be

Steunpunt Adoptie vzw biedt als laagdrempelig expertisecentrum in Vlaanderen, tijdens alle fasen van het adoptieproces, informatie op maat en nazorg aan alle adoptiebetrokkenen.

A-buddy

In 2018 lanceerde Steunpunt Adoptie het project “a-Buddy“.
 
Ben je geadopteerd en op zoek naar een luisterend oor?
Ben je geadopteerd en wil je praten met iemand die net zoals jij geadopteerd is?
Ben je geadopteerd en heb je vragen waarbij een andere geadopteerde jou kan helpen?
a-Buddy is er voor en met geadopteerden.
 

Adoptee & Foster Care België

Als mede geadopteerden delen we dezelfde pijn en weten we hoe het is om  van troebel water weer helder water te maken. Het is een weg en een verantwoordelijkheid die iedereen kan dragen. Om te blijven staan en de confrontatie met jezelf, je adoptie, afstand en autonomie aan te gaan vergt moed, kracht en openheid van jezelf.
Meer informatie vind je op www.afcnederland.nl/afcbelgie

VAG als lotgenoot en ervaringsdeskundige

Heb je als geadopteerde of (kandidaat)adoptieouder nood aan een luisterend oor, dan staan de vrijwilligers van VAG voor je klaar.

Met vragen kan je altijd terecht bij VAG-secretariaat via mail naar info@vagadoptie.be. Indien nodig, kan er een telefonisch gesprek plaatsvinden. Bel dan naar het nummer 0479/555 658, spreek een boodschap in en we bellen je zo spoedig mogelijk terug.

Je kan ook steeds contact opnemen met één van onze VAG-contactpersonen. Lees hierover meer op de pagina ‘VAG-contactpersonen’. Voor professionele hulpverlening, proberen wij je op de geschikte manier door te verwijzen.

Lotgenotencontact per doelgroep

Door ongedwongen ervaringen te delen en tips en adviezen uit te wisselen met lotgenoten, voelen we ons soms al een stuk sterker en een pak minder alleen op de wereld.

Wil je lid worden?

Als VAG-lid ondersteun je de doelstellingen van VAG en ontvang je :