VAG Antwerpen Boekvoorstelling "Grensoverstijgend" en aansluitend adoptiecafé
12 november 2024
van 20u

De Geesten, Waterstraat 12, 2180 Antwerpen-Ekeren

€ 8 pp

vag-Antwerpen@hotmail.com

Beschrijving van de activiteit

Veerle Thys is een (alleenstaande) moeder met drie adoptiekinderen. Over haar adoptieprocedures schreef zij het boek “Grensoverstijgend” dat verscheen in februari 2023.

 

“Kazachstan en Polen… twee landen die voor vele mensen nobele onbekenden zijn. In deze landen liggen de roots van mijn drie adoptiekinderen. Ik neem u enerzijds mee doorheen het adoptieavontuur. Anderzijds laat ik u graag kennismaken met historische feiten, culturele weetjes en spectaculaire legendes. Reis je met me mee doorheen ons verhaal? Er worden barrières overwonnen en grenzen overstegen. De rode draad in het verhaal is de maan die steeds troost, houvast en perspectief biedt.”

 

In dit boek wilde Veerle vooral een lans breken voor de adoptie van oudere kinderen. De kinderen van Veerle waren respectievelijk bijna 7, bijna 9 en bijna 8 op het moment van de adoptie. Zij wil toekomstige adoptieouders door haar verhaal tips geven over het opbouwen van een band met oudere kinderen. Daarnaast worden er ook barrières overwonnen zoals doorzetten, ondanks moeilijkheden. Uiteraard is het veel meer dan dat. Veerle wil de herkomstlanden van haar kinderen zo goed mogelijk leren kennen en daarom gaat zij op zoek naar historische feiten, culturele weetjes en spectaculaire legendes.

 

Zeer recent is Veerle er in geslaagd om contact te leggen met de drie biologische families van haar kinderen. Dat is op drie totaal verschillende manieren verlopen. Ook deze ervaringen deelt zij graag met ons.

 

Geadopteerden (+16jaar), adoptieouders, kandidaat-adoptanten en geïnteresseerden zijn welkom.

 

Special guest

Veerle Thys is adoptiemoeder en auteur van het boek “Grensoverstijgend”. Veerle brengt haar verhaal en hoopt ons hierbij te inspireren. Aansluitend wordt tijd gemaakt om vragen te stellen en ervaringen te delen. Napraten kan met een hapje en een drankje in ons adoptiecafé.

 

Je kan deze avond ook het boek “Grensoverstijgend” aankopen (€ 22) en laten signeren.

 

Prijs: € 8 per persoon. Betalen gebeurt ter plaatse. Inbegrepen: interessante lezing en lekkere hapjes tijdens het aansluitend adoptiecafé. Drank consumpties ter plaatse zelf te betalen aan democratische prijzen.

Locatie: De Geesten, Waterstraat 12, 2180 Antwerpen-Ekeren

Datum en tijdstip: dinsdag 12 november 2024 vanaf 20u

Inschrijven: Schrijf je in via de website van VAG www.vagadoptie.be/activiteiten

 

Schrijf me in

Wil je lid worden?

Als VAG-lid ondersteun je de doelstellingen van VAG en ontvang je :